Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Üdítők és magas cukortalrtalmú italok

Üdítők és magas cukortalrtalmú italok
Az egészségünkért való harcban egyik nagy ellenségünk az üdítőitalok és magas cukortalrtalmú italok.

Az üres kalóriák és a szénhidrátok szintje, amit ezek az italok tartalmaznak, gyakorlatilag semmilyen hasznot nem jelentenek a testünk számára. Az ilyen folyadékok fogyasztása a testünk inzulin és glükóz szintjének szabályozását jelentősen befolyásolhatja.

Az ilyen típusú italok fogyasztása a kognitív és fizikai teljesítményt is csökkentheti. A káros hatásokat még inkább fokozzák az energiaitalok, melyeket sok fiatal férfi fogyaszt. A kutatások szerint az energiaitalok fogyasztása általában stresszre adott reakció, vagy az élvezeti faktor miatt történik. Az energiaitalok, hasonlóan a cukros italokhoz, azonnali, édes ízt és kellemes érzést biztosítanak, amely után azonban általában rosszullét következik be. Az ilyen italokat fogyasztók folyamatosan keresik az újabb adagot, hogy újra kellemes érzést tapasztalhassanak.

Az általánosan elterjedt vélemény az, hogy ezek az italok az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk az egészségünkkel. A folyadékban lévő cukrok azonnal felszívódnak, így az agyunkhoz is gyorsabban jutnak el, mint az élelmiszerekben lévő cukrok. Ez azonnal meggyorsítja az agyunk tevékenységét, amely hatás rendkívül addiktív lehet; fogyasztásuk olyan hatással vannak az agyra, mint a drogok. 

Az utóbbi időben azonban egyre több figyelem irányul az ilyen italok  káros hatásainak csökkentésére. 

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód