Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Réz

Réz
Fontos szerepet játszik többek között a csontok és kötőszövet fejlődésében és karbantartásában, a vérsejtek termelésében, a szívritmus és vérnyomás szabályozásában, valamint a vas felszívódásában. Ha természetes úton nem jutunk elég rézhez táplálékkiegészítő formában kell bevinnünk a szervezetünkbe.

A réz a harmadik leggyakoribb nyomelem az élelmiszerek között az vas és a cink után. Fontos szerepet játszik többek között a csontok és kötőszövet fejlődésében és karbantartásában, a vérsejtek termelésében, a szívritmus és vérnyomás szabályozásában, valamint a vas felszívódásában. Hozzájárul az immun- és idegrendszer működéséhez, az energia-termeléshez, a vas transzportálásához a testben és a sejtek védelméhez az oxidatív stressz ellen. Felhasználják különböző állapotok kezelésére, többek között az osteoporosis és az osteoarthritis esetében.

Mit mond a tudomány a réz és az ízületek egészsége kapcsolatáról?

A Saltman és Strauss által végzett tanulmány eredményei, amelyet említünk  a mangánnál is, azt mutatják, hogy a réz, a mangán és a cink nélkülözhetetlen az egészséges csontanyagcseréhez. Az eredmények továbbá azt bizonyítják, hogy a kalcium, a réz, a mangán és a cink táplálékkiegészítő  hatékony a gerinc csontsűrűségének növelésében a posztmenopauzás nőknél, valamint hogy nyomelemekre van szükség az optimális csontmátrix-fejlődéshez és a csontsűrűség fenntartásához.

Munthe és munkatársai által végzett kutatások eredményei azt sugallják, hogy a réz segíthet az ízületi gyulladás elleni küzdelemben azzal, hogy csökkenti az inflammációt, és semlegesíti bizonyos típusú fehérvérsejtek potenciálisan káros tevékenységét.

Annak ellenére, hogy a réz fontosságát már majdnem egy évszázada elismerik, Klevay kutatása rámutatott, hogy a nyugati étrendben legalább a 30-as évektől kezdve csökkenő tendenciát mutat, és az felnőttek fele fogyaszt kevesebbet, mint amennyit az Európai Unió ajánl, ezt kellene táplálékkiegésítő szedésével ellensúlyozni.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők