Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az öregedés lassítása: Géntranzkripció és életmódváltás

Az öregedés lassítása: Géntranzkripció és életmódváltás
Bár évszázadok óta folynak kutatások és előrehaladás történt az orvostudományban, még mindig sok titok marad megoldatlan, köztük a fő kérdés, hogy mi okozza az öregedést és hogyan lehetne lelassítani vagy visszafordítani azt.

Azonban egy új tanulmány, amely a Nature tudományos folyóiratban jelent meg, végre részben megtalálhatta a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Németország Kölni Egyetemének kutatói nem csak felfedezték, hogy az öregedéssel a géntranzkripció - az a folyamat, amelyben a sejt egy RNA másolatot készít a DNS szakaszából - gyorsabbá válik, de kevésbé pontos és hibásabbá is, hanem azt is megtalálták, hogy bizonyos folyamatok segíthetnek visszafordítani ezt a hanyatlást.

Az eredmények szerint az öregedéssel egyre gyorsabban zajlik a géntranzkripció, és ez az gyakran hibás másolatokat eredményezhet, amelyek számos betegséghez vezethetnek. Azonban korábbi kutatások már bizonyították, hogy az alacsony kalóriabevitelű étrend és az inzulin jelzés gátlása - az inzulin és a sejtek közötti jelzés blokkolása - képes lassítani az öregedést és meghosszabbítani az élettartamot.

Az új kutatásban a kutatók azt vizsgálták, hogy ezeknek a módszereknek van-e hatása a géntranzkripció gyorsulásának lassítására és a hibás másolatok számának csökkentésére. Kiderült, hogy a géntranzkripció sebessége lassabbá vált a vizsgált módszerek hatására, és a hibás másolatok száma is csökkent.

Az eredmények alapján arra lehet következtetni, hogy az egészséges étrend vagy a kalóriabevitel korlátozása javíthatja az RNA termelés tranzkripciójának minőségét a sejtekben, és hosszú távon hasznos hatással lehet a sejtek egészségére. A felfedezések elősegíthetik a rák megelőzését is, mivel a hibás másolatok az idősebb életkorban jelentkező betegségek kialakulásához vezethetnek.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód