Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NEAT által felhasznált energia

NEAT által felhasznált energia
A NEAT, vagyis a nem testmozgással összefüggő aktivitások által felhasznált energia mennyiségének növelése fontos lehet az egészséges életmód kialakításában és a súlykontrollban. Az alábbiakban megnézzük, hogyan lehet aktívabban élni edzés nélkül, különböző testtömegű egyének esetében, és mekkora fogyás érhető el napi és havi szinten a NEAT növelésével.

Aktívabb életmód edzés nélkül

Az aktívabb életmód kialakításának egyik módja a NEAT növelése. A NEAT magában foglalja azokat a tevékenységeket, amelyeket a mindennapi élet során végzünk, és amelyek nem kapcsolódnak a célzott testmozgáshoz. Ilyen tevékenységek például a házimunka, a bevásárlás, a sétálás, az állás vagy az ülés közbeni mozgás, a kertészkedés és a munkahelyi teendők ellátása. A mikromozgások, mint az egérhasználat és a nyújtózkodás, szintén hozzájárulnak a NEAT értékéhez.

Fogyás különböző testtömegű egyének esetében

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy különböző testtömegű egyének esetében mekkora fogyás érhető el a NEAT növelésével:

  • 50 kg-os személy: Ha egy 50 kg-os személy napi szinten 200 kalóriát éget el a NEAT növelésével, akkor havonta körülbelül 0,8 kg-ot fogyhat.
  • 70 kg-os személy: Ha egy 70 kg-os személy napi szinten 300 kalóriát éget el a NEAT növelésével, akkor havonta körülbelül 1,2 kg-ot fogyhat.
  • 90 kg-os személy: Ha egy 90 kg-os személy napi szinten 400 kalóriát éget el a NEAT növelésével, akkor havonta körülbelül 1,6 kg-ot fogyhat.

Napi és havi szintű fogyás a NEAT növelésével

A NEAT növelése hosszú távon hozzájárulhat az egészségesebb életmódhoz és a súlykontrollhoz. Napi szinten az extra kalóriák elégetése segít fenntartani vagy csökkenteni a testsúlyt. Havi szinten pedig a NEAT növelésével jelentős fogyás érhető el.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód