Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkahelyi produktivitás növelése: 5 tudományos alapú lépés

Munkahelyi produktivitás növelése: 5 tudományos alapú lépés
Munkahelyi teljesítményünk növelése érdekében számos faktort figyelembe kell vennünk. Ebben a cikkben azon stratégiákra összpontosítunk, melyek munkakörnyezetünk hatékonyabbá és egészségesebbé tétele érdekében használjuk. Mindezek a tanácsok tudományos kutatásokon alapulnak, és mindannyian saját munkahelyünkön alkalmazhatjuk őket.
  1. A Megfelelő Fizikai Környezet Kialakítása A munkakörnyezet alakítása kulcsszerepet játszik a kreativitásban és a részletekre való összpontosításban. Kutatások szerint a magas mennyezetű helyiségek elősegítik az absztrakt gondolkodást és a kreativitást, míg az alacsonyabb mennyezetű terek a részletgazdag munkát segítik elő. Próbálj meg változatos helyszíneket használni a munkavégzésed során, hogy kihasználd a különböző térhatásokat.

  2. A Napod Megfelelő Strukturálása Tudtad, hogy nem vagyunk ugyanazok az emberek a nap különböző szakaszaiban - legalábbis neurokémiai szempontból? Az ébredést követően 8 órán át tartó időszak, amikor a norepinefrin, a kortizol és a dopamin szintje magas a szervezetben. Ez az időszak kiváló az analitikus és kihívást jelentő feladatokhoz. A következő, kb. 9-16 órás időszakban a  szerotonin szintje emelkedik, és jobban alkalmas az a kreatív munkára.

  3. Ülve vagy Állva? Sokan kedvelik az álló munkaasztalokat, míg mások inkább ülni szeretnek. A kutatások szerint azonban a legjobb megközelítés mindkettőt alkalmazni: időnként ülve, időnként pedig állva dolgozni. A legjobb, ha 10-30 percet töltesz ülve, majd ugyanennyi időt állva, és ezt ismételd meg. Az adatok azt is mutatják, hogy jó ötlet 45 perc munka után 5-15 percet sétálni.

  4. A Megfelelő Zajszint Beállítása Vannak, akik csendben szeretnek dolgozni, míg mások háttérzajt részesítenek előnyben. A  zaj (zene) kifejezetten jótékonyan hathat a munkateljesítményedre, főleg ha csak 45 percig tartó munkaidőszakokban alkalmazod őket.

  5. A Látószög Beállítása Kutatások szerint a látószögünk befolyásolhatja éberségünk szintjét. Ha lefelé nézünk, a nyugalomhoz és az álmossághoz köthető neuronok aktiválódnak, míg felfelé nézve az éberség növekszik. Az álló vagy ülő pozícióban, kissé felfelé nézve végzett munka optimalizálja az éberséget.

Ezek a lépések kiváló kezdetet jelentenek a munkahelyi környezet javításához. Figyelembe véve, hogy az emberek különbözőek és eltérő igényekkel rendelkeznek, ezeket a módszereket alkalmazkodva, személyre szabottan használhatjuk fel.

Források:

A VitalMind szakértői örömmel ajánlják a GymBeam és a GAL termékek széles skáláját, melyeket magas minőségük és hatékonyságuk miatt választottak ki. Ezen táplálékkiegészítők segítenek kiegyensúlyozni az aktív életmódot, támogatva a mindennapi tevékenységeket és a jólétet.

A GymBeam termékek, mint például a True Whey tejsavófehérje, a kreatin, kollagén, és a vitaminok, hozzájárulnak az izmok regenerációjához, az energiaellátáshoz és az általános egészség fenntartásához. A GAL termékek között megtalálhatóak a magas minőségű multivitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, melyek szintén alapvető szerepet játszanak a test optimális működésében.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód