Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kurkuma (Kurkumin)

Kurkuma (Kurkumin)
A kurkuma egy gyökeres növény, amely Indiában őshonos. A növényt hosszú ideje használják fűszerként és gyógyszerként is. Az intenzív sárga színű kurkumin, amely a kurkumában található, erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezenkívül számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, beleértve a rák megelőzését, a szív- és érrendszeri egészség javítását, az emésztési problémák enyhítését és az immunrendszer erősítését.

A kurkuma, közismert fűszer, a curry egyik fő összetevője. Hosszú ideje ismert gyógyító hatásai miatt, a hagyományos indiai orvoslásban már több mint 4500 éve használják. Több mint 200 biolaktív vegyületet tartalmaz, melyek miatt egyike a leghatékonyabb gyógynövénynek az egészség támogatása terén. A kurkuma a kurkumin nevű sárga pigment rendkívül erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hatékonynak bizonyult a különféle állapotok kezelésében az ízületi gyulladástól a szorongásig.

Segíthet az edzés okozta gyulladás és izomfájdalom kezelésében, ezáltal javítva az állóképességet és a teljesítményt.

Mi mondja a tudomány a Kurkumáról és az ízületi egészségről?

Jelentős kutatási eredmények sorozata támogatja a Kurkuma alkalmazását az ízületi fájdalom kezelésében.

Például Chin egy tanulmányában vizsgálta a Curcumin hatékonyságát az osteoarthritisben szenvedő betegek kezelésében. Az eredmények szerint a Curcumint szedő osteoarthritisben szenvedő betegek fájdalma, fizikai funkciója és életminősége javult. A betegek a kezelés során csökkentették a fájdalomcsillapítók használatát és mellékhatásait. Több tanulmány is kimutatta, a Curcumin segíthet megakadályozni az ízületi porc lebontását.

Egyik kritika a kutatásokkal szemben az, hogy a résztvevőknek vélt előnyei a placebo hatásának tulajdoníthatóak. Azonban az állatkísérletek során ez valószínűleg nem fordul elő. Zhang és kollégái az ízületi sérülés utáni osteoarthritis hatásait vizsgálták Curcumin alkalmazásával egerekben. Az eredmények szerint a Curcumin lelassította az osteoarthritis progresszióját és enyhítette az ízületi fájdalmat.

Megjegyzés: A Curcumin önmagában való bevitele nem vezet az egészségügyi előnyök kialakulásához a rossz biológiai hozzáférhetősége miatt, főleg a rossz felszívódásnak, a gyors metabolizmusnak és az azonnali kiürülésnek tudható be. Van néhány anyag, ami növelheti a biológiai hozzáférhetőséget, például Piperin( fekete bors fő hatóanyaga) és a Curcumin együtt alkalmazva a biológiai hozzáférhetőségét 2000% -kal növelheti.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők