Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kondroitin-szulfát

Mi az a kondroitin-szulfát?

A kondroitin-szulfát egy olyan anyag, ami a szervezetünkben található porcokban van jelen. Állati forrásokból kivont (cápák és marhák) készítményekben használják az oszteoartritisz kezelésére. 

Mit mond a tudomány a kondroitin-szulfátról és az ízületi egészségről?

Számos tanulmány igazolta a kondroitin-szulfát táplálékkiegészítő klinikai előnyeit az ízületi fájdalom csökkentésében, a funkcionális károsodás javításában, a nem szteroid gyulladáscsökkentő vagy acetaminofén fogyasztás csökkentésében jó toleranciával 

Például egy Reginster által végzett tanulmány összehasonlította a kondroitin-szulfát hatásait a celecoxib nevű nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerrel (NSAID), amelyet fájdalom és gyulladás kezelésére használnak olyan állapotokban, mint az ízületi gyulladás, és placebóval az oszteoartritisz kezelésében. A tanulmány eredményei azt mutatták,  a kondroitin-szulfát jobb, mint a placebo, és hasonló a celecoxibhez, a fájdalom csökkentésében és a funkció javításában 6 hónapos térdoszteoarthritiszes betegeknél.

Az Uebelhart által végzett felülvizsgálat eredményei szerint a kondroitin-szulfát hatékony az osteoarthritis kezelésében és kedvezően hasonlít az NSAID-okhoz, például a diklofenak-nátriumhoz.

A felülvizsgálat rámutatott a szájon át szedett kondroitin-szulfát táplálékkiegészítő jó tolerálhatóságára és biztonságosságára is. A kutató arra a következtetésre jutott, elegendő klinikai adat van annak alátámasztására, a szájon át szedett kondroitin-szulfát értékes és biztonságos kezelés az osteoarthritis betegség esetében, és vannak olyan bizonyítékok, melyek szerint a szájon át szedett kondroitin-szulfátnak szerkezetmódosító hatása van a térdízületi osteoarthritisben szenvedő betegeknél.

Volpi által végzett tanulmány szerint a kondroitin-szulfát ízületvédő előnyöket nyújthat azáltal, hogy gyulladáscsökkentő hatással és védő hatással rendelkezik a porc szerkezetének módosítása által.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ízületvédelem