Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyömbér

Gyömbér
A gyömbér számos hatóanyaggal rendelkező táplálékkiegészítő, az utóbbi években antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai ismertté váltak.

A gyömbér a gyömbér növény gyökeréből származió táplálékkiegészítő. Ázsiában, Dél-Amerika bizonyos részein, Afrikában és a Közel-Keleten terem, ahol gyógyászati célokra és ételként is használják.

A gyömbér számos hatóanyaggal rendelkezik, és az utóbbi években antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai ismertté váltak. Gyakran használják különböző betegségek kezelésére, beleértve a reumatoid artritisz és az osteoarthritis okozta fájdalom enyhítését. Nem kell minden esetben fehérje, vitamin, táplálékkiegészítő felé nyúlnunk, a természeti is kínál megoldásokat a problémáninkra.

Mit mond a tudomány a Gyömbérről?

Egyre több tanulmány igazolja, a gyömbérnek megvan a potenciálja a különböző betegségek, köztük az ízületeket érintő betegségek megelőzésére és kezelésére.

Bartels és munkatársai öt tanulmány (593 beteg) eredményeit elemezték a gyömbér hatékonyságáról és biztonságosságáról az osteoarthritis betegeknél. Az áttekintés eredményei kimutatták, a gyömbér, mint táplálékkiegészítő szignifikánsan csökkentette a fájdalmat és a fogyatékosságot.

Rondenalli és munkatársai egy áttekintést készítettek a gyömbér fájdalomcsillapító hatásáról a klinikai vizsgálatok alapján. Az eredmények szerint a szájon át és a bőrön keresztüli gyömbér is hatékony lehet az osteoarthritis által okozott ízületi fájdalom ellen. Érdekességként megjegyezték, ez a táplálékkiegészítő segíthet a késleltetett izomláz (DOMS) csökkentésében, például az edzés okozta DOMS esetén.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők