Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Glukozamin Hidroklorid (HCI)

Glukozamin Hidroklorid (HCI)
A Glukozamin-Hidroklorid (HCI) egy olyan anyag, mely természetesen megtalálható a testben, kagylófélékből nyerhető vagy szintetikusan előállítható. Fontos szerepet játszik az ínak, szalagok és porcok előállításában, mint több másik vitamin és táplálékkiegészítő

A Glukozamin-Hidroklorid (HCI) egy olyan anyag, ami természetesen megtalálható a testben, illetve kagylófélékből nyerhető vagy szintetikusan előállítható. A fő ízületek folyadékában található, és fontos szerepet játszik az ínok, szalagok és porcok előállításában. Több tanulmány is alátámasztja a különböző ízületi fájdalmak, például az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis kezelésében alkalmazott étrend-kiegészítőként való felhasználását.

Mit mond a tudomány a Glukozamin Hidroklorid hatásáról az ízületekre?

A Glukozamin többféle módon segíthet az ízületek egészségének megőrzésében. Például fontos szerepet játszik a hialuronsav előállításában. Ez egy természetes anyag, az ízületekben található, és számos előnnyel rendelkezik;  gyulladáscsökkentő, keni az ízületi porcokat valamint megakadályozza a a porc lebontását.

Kanzaki tanulmánya szerint a Glukozamin-kiegészítés csökkentette a fájdalmat és javította a mozgási képességet a térdproblémákkal küzdő alanyoknál.

Többféle Glukozamin típus van, a leggyakoribbak a

Glukozamin-hidroklorid (HCI) és a

Glukozamin-szulfát.

Az HCI a szulfát formánál koncentráltabb formája a Glukozaminnak, kevesebb nátriumot tartalmaz, természetesen stabilabb és növényi forrásból származik, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hatékonyságát a Bascoul-Colombo tanulmányának eredményei bizonyítják,  a Glukozamin Hidroklorid (HCI) megakadályozza a porc lebomlását, és csökkentheti az ízületi gyulladást.

Ez a mechanizmus hozzájárulhat az ízületek integritásának és funkciójának megőrzéséhez, és az osteoarthritis korai tüneteinek megelőzéséhez vagy késleltetéséhez.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ízületvédelem Táplálékkiegészítők