Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mangán

Mangán
A mangán egy ásványi anyag, ami fontos szerepet játszik az energiatermelésben, az oxidatív stressz és gyulladás csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában és a pajzsmirigy működésében. Az egészséges csontok kialakulásához és karbantartásához is nélkülözhetetlen, sajnos sokszor keveset fogyasztunk belőle és táplálékkiegészítő formájában kell pótolnunk.

A mangán egy ásványi anyag, ami fontos szerepet játszik az energiatermelésben, az oxidatív stressz és gyulladás csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában és a pajzsmirigy működésében. Az egészséges csontok kialakulásához és karbantartásához is nélkülözhetetlen. Ha a mangánt a kalciummal, a cinkkel és a rézzel együtt alkalmazzuk, akkor támogatjuk a csontok ásványianyag-sűrűségét. Számos betegség, többek között az osteoporosis és az osteoarthritis kezelésében is alkalmazzák.

Mit mond a tudomány a mangán és az ízületi egészség kapcsolatáról?

Das és Hammad  klinikai vizsgálata kimutatta, a Glukozamin HCl, a Kondroitin-szulfát és a Mangán táplálékkiegészítő kombinációja hatékony a térdben kialakult enyhe és középsúlyos osteoarthritis kezelésére. Leffler és munkatársai tanulmánya is eredményesen alkalmazta ezt a kombinációt az osteoarthritis kezelésében.

Saltman és Strauss áttekintése kimutatta, a mangán, a réz és a cink nélkülözhetetlenek a csontanyagcseréhez. Az eredmények azt is bizonyítják, a kalcium, a réz, a mangán és a cink kiegészítése hatékonyan növeli a gerinc ásványianyag-sűrűségét a menopauza utáni nőknél és  a nyomelemek elengedhetetlenek az optimális csontszerkezet-fejlődéshez és a csontsűrűség fenntartásához.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is akciós áron elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők