Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kalcium

Kalcium
A kalcium számos fontos folyamatban játszik szerepet, mint például az izomösszehúzódás, véralvadás, energia-termelés, valamint az idegrendszer és az emésztőrendszer működése.

A kalcium az emberi test leggyakoribb ásványi anyaga, a testtömeg 1-2%-át teszi ki. Az erős, egészséges csontokhoz elengedhetetlen, mivel a csontok és a fogak alapvető összetevője, a test kálcium tartalmának 99%-a itt található.

A kalcium számos fontos folyamatban játszik szerepet, mint például az izomösszehúzódás, véralvadás, energia-termelés, valamint az idegrendszer és az emésztőrendszer működése. Gyakran használják az alacsony kálciumszint és az ezzel összefüggő csontproblémák, például az oszteoporózis (a csontritkulás következtében gyenge csontok) kezelésére és megelőzésére.

Mit mond a tudomány a kalciumról és az ízületek egészségéről?

Cashman tanulmánya rámutatott a kalcium fontosságára, és azt állapította meg, az elégtelen bevitel vagy a rossz bél felszívódás által okozott krónikus kalciumhiány az egyik fontos oka a csonttömeg csökkenésének és az oszteoporózisnak. Ezért fontos az élet minden szakaszában megfelelő mennyiségű kalciumot fogyasszunk - akár táplálékkiegészítő formájában- az élet korai szakaszában, hogy elérjük az örökletesen programozott csonttömeg csúcsát, és az idősebb korban a csonttömeget megőrizzük és minimalizáljuk az életkorral járó csontvesztést.

Sajnos vannak bizonyítékok arra, sok ember nem fogyasztja el a javasolt kalciummennyiséget az étrendjében. Emellett nem csak a táplálékban lévő kalcium mennyisége, hanem annak felszívódása is meghatározza a kalcium elérhetőségét a csontfejlődés és -fenntartás számára.

Ennek orvoslására javasoljuk a  D-vitamint és K-vitamint, mivel azok hasznos szerepet játszanak abban, hogy elegendő mennyiségű kalciumot szívjunk fel, és azt a testünk szükséges területeire irányítsuk.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők