Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

K Vitamin

K Vitamin
A  K Vitamin kifejezés egy csoport zsírban oldódó vitaminra utal, amelyek fontos szerepet játszanak az egészséges csontok és porcok fenntartásában, valamint a vér kalciumszintjének szabályozásában.

A K Vitamin kifejezés egy csoport zsírban oldódó vitaminra utal, amelyek fontos szerepet játszanak az egészséges csontok és porcok fenntartásában, valamint a vér kalciumszintjének szabályozásában. Sok gyógyászati ​​alkalmazása van, többek között az osteoporosis kezelésére.

Mit mond a tudomány a Vitamin K és az ízületi egészség kapcsolatáról?

Több tanulmány is rámutatott a alacsony K Vitamin szint és az ízületi fájdalom, valamint a porc degeneráció közötti kapcsolatra. Kifejezetten bebizonyosodott, a K Vitamin hiány rendellenes növekedési lemez-kalcifikációt és nem megfelelő ásványi anyagú porc-keményedést okoz, ami osteoarthritishez vezethet. Másrészről, az aktuális irodalom általában egyetért abban, a megfelelő Vitamin K-szint alacsonyabb kockázattal jár az osteoarthritis és a patológiás ízületi tünetek szempontjából.

Ennek megfelelően ezek az eredmények vezettek egy sor hatóságot arra,  javasolják biztosítsuk a megfelelő K Vitamin bevitelt az ízületeink védelme érdekében.

Miképp működnek együtt a kalcium, a D Vitamin D és a K Vitamin?

Mind a D Vitamin, mind a K Vitamin alapvető szerepet játszik a kalcium anyagcseréjében. A D Vitamin  legfontosabb funkciója a kalcium felszívódásának elősegítése és megfelelő szinten tartása a vérben. Azonban nem pontosan szabályozza a kalcium hol rakódik le a testben. Ezért ahhoz, hogy a D Vitamin  kiegészítés előnyeit maximalizáljuk, miközben minimalizáljuk a potenciális toxikus hatásokat, ajánlott a K Vitamin kiegészítők egyidejű szedése. Ez azért van, mert a K Vitamin aktivál egy fehérjét,ami segít a kalciumnak a leginkább szükséges területekre irányításában (például a csontokba), és megakadályozza annak felhalmozódását a lágy szövetekben, például a vesékben és a vérerekben, ahol káros hatást gyakorolhat.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vitaminok