Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

8 Gyakori hiba, ami miatt a vádlid nem növekszik úgy, ahogy szeretnéd

8 Gyakori hiba, ami miatt a vádlid nem növekszik úgy, ahogy szeretnéd
Széles körben ismert, hogy a vádliméret genetikailag meghatározott, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnál növelni rajtuk! Most rávilágítunk néhány egyszerű hibára, amelyek megakadályozzák a vádli növekedését, és segítünk elérni a vágyott eredményt.

A vádli az egyik legmakacsabban fejleszthető izomcsoport, sokan gondoltak már arra, hogy inkább abbahagyják a  lábaik alsó részének edzését. Ugyanakkor mielőtt te is végleg feladnád, fontos tudnod, hogy a vádli problémáid könnyen orvosolható edzéstechnikai hibákból adódhatnak.

Minden sportoló számára ideális lenne egy szépen kidolgozott vádlipár, amely arányban van a lábakkal. Ha te is azok közé tartozol, akiknek rossza alsó láb genetikájuk van, akkor kövesd az alábbi tippeket a vádli edzés hibáinak elkerülése érdekében.

Íme a top 8 hiba, ami miatt a vádlid kicsi marad:

  1. Edzés végén edzed a vádlid: Sokan hajlamosak elhanyagolni a vádlit, vagy a lábedzés utolsó részére hagyják, amikor már fáradtak és kevés az energiájuk. Az izmok nem tudnak növekedni, ha nem kapnak megfelelő edzést. Kezd a lábedzést a vádli edzésével, ugyanolyan intenzitással, mint a combizmaidat és a farizmaidat. Ha nem marad elég energiád a vádli megfelelő edzésére, adj hozzá egy külön vádlinapot az edzéstervedhez, vagy építsd be egy másik edzésbe.

  2. Heti egyszer edzed a vádlid: A vádli heti egyszeri edzése az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Próbáld meg hozzáadni a vádli edzést a heti többi edzéshez, hogy a vádlit 2-3 alkalommal edd a héten.

  3. Túl nagy súlyokkal edzel: Bár a nehéz súlyok emelése fontos az izomépítésben, ha a súly olyan nagy, hogy nem tudod megfelelően végrehajtani a gyakorlatot, nem fogsz sok eredményt látni.

  4. Csak kis súlyokkal edzel: Nem várhatsz eredményeket, ha csak könnyű súlyokkal és magas ismétlésszámmal edzel. A vádli az egyik olyan izomcsoport, amely időnként nagy terhelést igényel a növekedéshez.

  5. A lábfejek helytelen pozíciója: Sokan azt gondolják, hogy a vádli különböző részei is megdolgozhatóak attól függően, hogy a lábfejeinket befelé, előre vagy kifelé fordítjuk. Azok, akik extrém szögekben fordítják a lábfejeiket, valójában csökkentik a gyakorlat hatékonyságát és nagy stresszt gyakorolnak a térd- és bokaszalagokra.

  6. Az izmok izolálásának elmaradása a gyakrolat csúcspontján: A vádli gyakorlatok teljes hasznának kiaknázásához hangsúlyoznod kell az összehúzódást a gyakorlat csúcspontján.

  7. A nyújtás kihagyása: Ez a hiba bármelyik izomra igaz, de különösen észrevehető, ha nem nyújtod a vádlit. Ha lapos lábbal vagy magas ívvel rendelkezel, már észlelheted a nyújtás hiányának hatásait.

  8. Túl kevés ismétlés: A vádli az egyik olyan izomcsoport, amely nagy ismétlésszámot igényel a növekedéshez.

Ha ezeket a tippeket megfogadod és elkerülöd a fent említett hibákat, biztos lehetsz benne, hogy a vádlid növekedése nem marad el.

Az edzéstechnika mellett a megfelelő táplálkozás és táplálékkiegészítők használata is kulcsfontosságú a sikeres izomnövekedéshez. A GymBeam és a GAL termékei között számos olyan termék található, amely segíthet a vádli fejlesztésében.

A GymBeam  Creatine egyik legnépszerűbb terméke a vádli fejlesztésben, biztosítva a folyamatos kreatinellátást.

GymBeam True Whey fehérjében található aminosavak elengedhetetlenek az izomnövekedéshez, és segíthetnek a gyorsabb regenerációban és az izomtömeg növekedésében.

Minden edzés előtt gondoskodj a megfelelő tápanyagbevitelről, és soha ne hagyd ki az edzés utáni fehérjebevitelt a gyorsabb regeneráció és az izomnövekedés érdekében. Mindig kövesd a szakértők tanácsait, és ne felejtsd el, hogy az igazi fejlődés türelemmel és kitartással érhető el.

Tartalomhoz tartozó címkék: Edzés