Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Titkos eszköz a napi 220 extra kalória égetéséért

Titkos eszköz a napi 220 extra kalória égetéséért
Az egészséges étrend és az aktív életmód a testzsír csökkentésének és az általános egészség megőrzésének két alappillére. Azonban egy új kutatás szerint van még egy kulcsfontosságú tényező, amely segíthet növelni a napi kalóriaégetést.

A Tabriz Orvostudományi Egyetem iráni kutatói új tanulmányukban arra az eredményre jutottak, hogy a halolaj szedése segíthet a sportolóknak naponta további 220 kalóriát elégetni, még akkor is, ha éppen nem végeznek semmilyen fizikai aktivitást. Az eredményeket a csoport egy három hetes vizsgálat során érte el, amelyben 36 profi sportolót osztottak két csoportra. Az egyik csoport naponta két kapszula halolajat szedett, míg a másik placebót kapott.

Az eredmények jelentőségét alátámasztja, hogy a halolaj-szedők alapanyagcseréje 10,67 százalékkal nőtt a vizsgálat során, míg a placebo csoportban nem tapasztaltak változást. Ezek az adatok azt sugallják, hogy a halolaj szedése növelheti a nyugalmi energiafelhasználást, így segítve az egyéneket a testzsír csökkentésében és az egészséges testsúly elérésében.

A kutatók úgy vélik, hogy a halolajban található Omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a zsírsav oxidáció növekedéséhez, ami a folyamat, amelynek során a szervezet zsírokat bont le energiává. Ezen felül, a halolaj serkenti a PPAR-gamma (peroxiszóma proliferátor-aktivált receptor gamma) mRNS kifejeződését is, ami szabályozza a zsírsavak tárolását és a glükóz anyagcserét.

Bár a halolaj szedése fokozott éhségérzetet okozhat - különösen az édességek iránt -, a kutatók úgy vélik, hogy a hozzáadott kalóriaégetés előnyei messzemenően meghaladják ezt a mellékhatást. Így tehát, ha a célja a testzsír csökkentése és a kalóriaégetés növelése, a halolaj kiegészítők hozzáadása az étrendjéhez lehet a hiányzó láncszem.

Összefoglalva, ez a kutatás alátámasztja a halolaj számos egészségügyi előnyét, és újabb érvet ad a halolaj kiegészítők rendszeres szedéséhez. Azonban mindig konzultáljon orvosával vagy dietetikusával a kiegészítők szedése előtt, hogy biztosítsa a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb adagolást az Ön egészségügyi igényeihez.

A kutatás eredményeihez kapcsolódva ajánljuk a GymBeam Omega-3 készítményét, mely magas koncentrációjú, minőségi halolajat tartalmaz. A GymBeam Omega-3 kapszulái kiváló forrásai az EPA és DHA omega-3 zsírsavaknak, melyek szerepet játszanak a kalóriaégetés növelésében.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód