Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAL K2+D3-vitamin cseppek 20ml

3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
8
Gyártó: GAL
Egységár: 66,50 Ft/adag
Szállítási díj: 1.130 Ft
Várható szállítás: 2023. december 08.

Leírás

Miért előnyös a K2 és D3 vitaminok egyidejű bevitele?

A K-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben az, hogy aktiválja azokat a fehérjéket, amelyek a kalcium beépülését segítik a csontokba és fogakba, és megakadályozzák annak lerakódását a lágyszövetekben, vesékben és az erekben. Számos tanulmány kimutatta, hogy a K-vitamin bevitel növelésével csökken a szív- és érrendszeri betegségek és a csontritkulás kialakulásának kockázata, míg a kalciumbevitel növelése K-vitamin hiány esetén (gyakran előforduló) növeli ezeknek a betegségeknek a kialakulását. A D3 és K-vitaminok megfelelő bevitelével a kalcium hatékonyabban hasznosul, és így kevesebb kalciumra van szükségünk.

A vadászó-gyűjtögető népek alacsony kalciumfogyasztása ellenére erős csontjaik és egészséges fogazatuk van, mivel megfelelő K- és D3-vitamin ellátottságúak. A D3-vitamin túladagolásának káros hatásait (túl magas kalciumszint a vérben és annak lerakódása) a K- és A-vitaminok ellensúlyozzák, és mivel a K-vitaminok segítik a D3-vitamin hatását, érdemes K-vitaminokat is fogyasztani mellette (minimum 500 mcg K1 és opcionálisan némi K2-vitamint).

Így a magas kalciumfogyasztás sem ártalmas, és az esetleges túl sok D3-vitamin pozitív hatásai fokozódnak. A K-vitaminok túladagolása lehetetlen, a felesleges mennyiség egyszerűen nem hasznosul.

Dr. Weston Price fogorvos felfedezte, hogy a vadászó-gyűjtögető népek és a magas K1-vitamin tartalmú növényeket legelő állatok tejéből készült vajfogyasztók egészséges fogazattal rendelkeznek. Kiderült, hogy az egészséges fogazat titka a K1, K2, A-vitamin és D3-vitamin kombinációja, amely sok volt a vajkivonatban.

K2 és D3 vitaminok hatásai

Depresszió kezelése

A D3-vitamin enyhíti és megelőzi a depressziót, ami összefügg a napfény általi D3-vitamin-szint növekedésével.

Idegrendszer és agy védelme

A D3-vitamin segít az autizmus, skizofrénia, epilepszia és Parkinson-kór megelőzésében és enyhítésében.

Szív- és érrendszer védelme

A D3-vitamin vérnyomáscsökkentő, sztrók- és metabolikus szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást és általános védelmet nyújt szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. A K-vitamin megakadályozza a szív- és érrendszeri meszesedést, valamint a lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést (a K1-vitamin hatásosabb, mint a K2).

Cukorbetegség megelőzése és kezelése

A D3-vitamin hatásos az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.

Autoimmun betegségek kezelése

A D3-vitamin segít az immunrendszer finomhangolásában, így hatásos autoimmun betegségek ellen, mint a sclerosis multiplex és gyulladásos bélbetegségek.

Immunrendszer erősítése és influenza megelőzése

K3-vitamin szint növelése

Optimális D3-vitamin szint mellett csökken az influenza és egyéb fertőzések kialakulásának kockázata, illetve a tünetek gyorsabban enyhülnek. Az első tünetek megjelenésekor ajánlott három alkalommal 50 ezer NE D3-vitamint szedni 12 óránként, majd visszatérni a fenntartó dózisra (5-10 ezer NE).

A K1-vitamin jelentős mértékben növeli a K3-vitamin termelődését a szervezetben. A K3-vitamin kutatások szerint ígéretes a rák kezelésében. Termékünk a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7 formáját használja, és nagy mennyiségű K1-vitamint adunk hozzá a K3-vitamin képződésének fokozása érdekében. Mindezt D3-vitaminnal kombináljuk, amelyet "napoztatott" birkagyapjúból nyerünk.

A K1 és K2 mk4 formái a leginkább hasznosak szervezetünk, szöveteink és sejtjeink számára. Mindazonáltal minden elfogyasztott K-vitamin jelentős részben K3-vitaminná, majd K2 mk4-é alakul át. Ezer évvel ezelőtt még nem léteztek olyan élelmiszerek, amelyek K2-vitamint tartalmaztak volna, de pár évtizede sem. Ugyanakkor mindig voltak K1-vitamin források, mint például algák, zöldségek és magvak, amelyekből nagy mennyiségben fogyasztottak. A K1-vitamin jól alakul át K3-vitaminná, majd mk4-é, különösen, ha a D3-vitamin, A-vitamin, magnézium és B6-vitamin ellátottság is megfelelő. A K1-vitamin képes átalakulni K2-vé, de a K2 nem tud K1-é alakulni. Ezért, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy mennyiségben, az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális K-vitamin arányt a szövetekben.

A termékünkben 100 mcg mk-7 és 900 mcg K1-vitamin található. A K2 MK-7 probléma áthidalása érdekében fontos a megfelelő cisz/transz arányú K2-vitamin használata. A cisz formája nem természetes és hatástalan, sőt feltételezhető, hogy a K2 receptorokhoz is kötődik, és elfoglalja azt a helyet a megfelelő transz-K2 elől. A termékünkben használt K2 MK-7 teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel állítják elő, így allergén- és vegyszermentes, valamint a világ legmagasabb transz- (és legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-je.

Összefoglalva, termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7 formáját használjuk, és nagymennyiségű K1-vitamint adunk hozzá a K3-vitamin képződésének fokozása érdekében. Mindezt D3-vitaminnal kombináljuk, amelyet "napoztatott" birkagyapjúból nyerünk. A szervezet számára egyedül a K1 és K2 mk4 formái hasznosak, és minden elfogyasztott K-vitamin jelentős részben K3-vitaminná, majd K2 mk4-é alakul át.

A természetes és ideális K-vitamin arány fenntartása a szövetekben kulcsfontosságú. A K1-vitamin önmagában képes biztosítani minden szövet számára az ideális arányt és mennyiséget. Számos vizsgálat igazolta, hogy a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban növelte minden szövet K2-vitamin szintjét, mint a K2-vitamin maga. A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a K2 nem tud K1-é alakulni. Ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy mennyiségben, az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális K-vitamin arányt a szövetekben.

Az előállított K2 MK-7 minősége szintén fontos a termék hatékonyságához. A megfelelő cisz/transz arányú K2-vitamin használata nélkülözhetetlen. A termékünkben használt K2 MK-7 teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel állítják elő, így allergén- és vegyszermentes, valamint a világ legmagasabb transz- (és legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-je.

A termékünkben található 100 mcg mk-7 és 900 mcg K1-vitamin segít az optimális K-vitamin bevitel elérésében és fenntartásában, amely hozzájárul a szövetek egészségéhez és a rák kockázatának csökkentéséhez.

A szappanok, tusfürdők és a meleg víz eltávolítják a bőr felső rétegeiből a napozás során termelődő D3-vitamint. A napvédők is akadályozzák a D3 termelést, és nem áll fenn egész évben megfelelő napsütés. A mai higiénés szokások és a napi erős napsütésben való tartózkodás hiánya miatt senki sem képes elegendő D3-vitamint termelni. Az élelmiszerekkel sem lehet a szükséges mennyiségű D3-vitaminhoz jutni, mivel annak forrásai A-vitaminban gazdagabbak, és így az A-vitamin túladagolását elkerülni nem lehetséges.

A közegészségügyi ajánlás szerint a kezünk és arcunk napfénynek való kitettsége is elegendő, de ez a tudományos megfigyelésekkel ellentétes. Egy 2007-es hawaii szörfösök körében végzett kutatás is ezt támasztja alá: heti 22 órát töltöttek napvédő nélkül erős napsütésben, mégis a többségük D3-szintje nem érte el az optimális (50-70ng/ml) vagy a minimálisan szükséges (40ng/ml) értéket. Napozással tehát lehetetlen elegendő D3-vitaminhoz jutni.

Csak az Egyenlítőhöz közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális. Ők a világon a legjobb egészségi állapotban vannak, és szinte nem is ismerik a betegségeket. Ők nem használnak meleg vizet, szappant vagy napvédőt, viszont teljes testfelületüket naponta erős napfény éri. Az emberi szervezet a magas D3-vitamin szinthez van optimalizálva, és hiányában nem működünk megfelelően. Nem meglepő, hogy a kutatások szerint a megfelelő D3-szint elérése segít szinte minden gyakori betegség megelőzésében; a manapság gyakori daganatos megbetegedések egyik legfőbb oka is a D3-vitamin hiánya.

Forrásirodalom:

  1. www.vitamindcouncil.org
  2. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/
  3. Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó, 2012)
  4. Nutrition and Disease – the Interaction of Clinical and Experimental Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)
  5. Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper & Brothers
 

Vélemények

4.88
8 értékelés
(7)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
A GAL K2-D3 vitamint már több hónapja használom, és nagyon elégedett vagyok vele. A csontjaim erősebbnek tűnnek, és a fogaim is egészségesebbnek hatnak. A legjobb K2-D3 vitamin, amit eddig próbáltam!
|
Egy barátnőm ajánlotta a GAL K2-D3 vitamint, és azóta hűséges rajongója lettem. Nemcsak a csontjaimnak éreztem a jótékony hatását, hanem a keringésemre is pozitív hatással van. Nagyszerű termék!
|
Az orvosom javasolta, hogy vegyek be K2-D3 vitamint a csontjaim és az általános egészségem érdekében. A GAL K2-D3 vitamint választottam, és eddig nagyon meg vagyok elégedve. Minőségi termék, amelyet bátran ajánlok másoknak is.
|
Az én koromban már fontos a csontok egészségének megőrzése. A GAL K2-D3 vitamin hihetetlenül hatásos, és a csontjaim sokkal erősebbnek érzik magukat, amióta szedem. Mindenkinek ajánlom!
|
Az egész család szedi a GAL K2-D3 vitamint, és mindannyian elégedettek vagyunk vele. Az immunrendszerünk erősödött, és a csontjaink is jobban érzik magukat. Kiváló termék!
|
A GAL K2-D3 vitamint a szív- és érrendszeri egészségem érdekében kezdtem el szedni, és eddig nagyon jó eredményeket tapasztaltam. A vérnyomásom stabilabb, és az életerőm is nőtt. Remek választás!
|
Az édesanyám vékony csontozatú, ezért javasoltam neki a GAL K2-D3 vitamint. Azóta sokkal kevésbé fáradékony, és a csonttörések is elkerülik. Köszönjük, GAL!
|
A GAL K2-D3 vitamint már több mint egy éve szedem, és nagyon elégedett vagyok vele. A csontjaim erősebbnek érzik magukat, és a vérkeringésem is javult. Nagyszerű termék!

Összetevők

Vitaminok

Egy adagban 12 csepp:
D3-vitamin (kolekalciferol)
4 000 NE
K1-vitamin
455 µg
K2-vitamin
45 µg