Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Folsav

Folsav
A B12-vitaminnal együttműködve egészséges vörösvérsejteket képez és szerepet játszik a normál sejtosztódásban és növekedésben, az idegrendszer struktúrájában, az immunrendszer működésében, valamint a normál homocisztein szint fenntartásában.

A Folsav és a Folát a vízben oldódó B-vitamin két formája. A folát természetesen megtalálható az élelmiszerekben, a folsav pedig a szintetikus változata ennek a vitaminnek. A folsavat a születési rendellenességek megelőzésére és az ideg- és izomfájdalmak kezelésére használják. A táplálékkiegészítő B12-vitaminnal együttműködve egészséges vörösvérsejteket képez és szerepet játszik a normál sejtosztódásban és növekedésben, az idegrendszer struktúrájában, az immunrendszer működésében, valamint a normál homocisztein szint fenntartásában. A homocisztein egy természetesen előforduló aminosav a vérplazmában, melynek magas szintjei növelik az osteoporosis, a szív- és érrendszeri betegségek és az Alzheimer-kór kockázatát. A folsav hozzájárul az aminosavak szintéziséhez, a pszichológiai funkciókhoz, valamint a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez.

Mit mond a tudomány a folsavról és az ízületek egészségéről?

Salari és munkatársai egy tanulmányban azt találták,a folsav táplálékkiegészítő pozitív hatással volt a csontanyagcserére az osteoporózisos nőknél.

Shu és munkatársai a szérumban található homocisztein szint hatásait vizsgálták és összekapcsolták azokat az ízületi gyulladás klinikai jellemzőivel. A tanulmány eredményei azt mutatták, a szérumban található homocisztein szint sokkal magasabb volt a reumatoid artritiszben (RA) szenvedő betegeknél, akik metotrexát terápiát, egy rheumatoid artritisz kezelésére használt gyógyszert kaptak folsav kiegészítés nélkül, mint azoknál, akik metotrexátot folsav kiegészítéssel kaptak. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a homocisztein magas szintű betegek előnyökhöz juthatnak, ha korábban folsavat szednek táplálékkiegészítő termékként.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők