Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fekete bors (piperin)

Fekete bors (piperin)
A piperin a fekete borsból származó anyag. Indiában hagyományosan széles körben használják a gyógyászatban különféle betegségek kezelésére, az ízületi fájdalomtól az álmatlanságon át a májproblémákig és a tüdőbetegségekig. 

A piperin a fekete borsból származó anyag. Indiában hagyományosan széles körben használják a gyógyászatban különféle betegségek kezelésére, az ízületi fájdalomtól az álmatlanságon át a májproblémákig és a tüdőbetegségekig.  Fő felhasználása más anyagok biológiai hozzáférhetőségének fokozása,  azok könnyebben felszívódjanak a szervezetben, mint azt a kurkumával kapcsolatos bejegyzésünkben láthattátok.

Mit mond a tudomány a piperinről?

Bang és munkatársainak a rágcsálók artritisz modelljeiben a piperin hatásairól szóló tanulmánya kimutatta,  a piperinnek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és ízületvédő hatása van. A kutatók arra a következtetésre jutottak, a piperint további vizsgálatoknak kell alávetni a rheumatoid arthritis kezelésére való használhatóság szempontjából, akár gyógyszerként, akár táplálékkiegészítőként, mint a fehérje, vitamin, táplálékkiegészítők.

Meghwal és Goswami áttekintése a piperin gyógyászati hatásairól azt mutatta, a piperin segíthet a méregtelenítésben, és javíthatja a gyógynövények és a hagyományos gyógyszerek felszívódását és biológiai hozzáférhetőségét. A kutatás azt is kimutatta, a piperinnek immunmoduláló, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, asztmát megelőző és gyomorfekély elleni tulajdonságai is vannak.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű fehérje, vitamin, táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők