Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

E Vitamin

E Vitamin
Sok élelmiszerben megtalálhatjuk ez a vitamint, beleértve a növényi olajakat, gabonaféléket, húst, baromfit, tojást, gyümölcsöket, dióféléket és zöldségeket. Antioxidánsként viselkedő vitamin, segítve a testet a szabad gyökök elleni védekezésben.

E Vitamin  egy zsírban oldódó vitamin, melyet sok élelmiszerben megtalálhatunk, beleértve a növényi olajakat, gabonaféléket, húst, baromfit, tojást, gyümölcsöket, dióféléket és zöldségeket. Antioxidánsként viselkedik, segítve a testet a szabad gyökök elleni védekezésben. Az E vitamin támogatja az immunrendszert, segít a vörösvértestek termelésében, és segít fenntartani az egészséges bőrt és szemeket. Az antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt hozzájárulhat az osteoarthritis megelőzéséhez és kezeléséhez.

Mit mond a tudomány a vitamin E-ről és az ízületi egészségről?

Chin és Ima-Nirwana áttekintést készített a jelenlegi irodalomból az E vitamin és az osteoarthritis kapcsolatáról. Az eredmények azt mutatták, az E vitamin kezelés megakadályozta a porc degenerációját és javította az állatoknál az oxidatív állapotot osteoarthritis modellben. Az emberi osteoarthritis betegeknél alacsony keringő vagy szinoviális E vitamint észleltek a egészséges kontrollokhoz viszonyítva. A szerzők arra a következtetésre jutottak, az E vitamin csökkentheti az ízületi oxidatív stressz és gyulladásos folyamatokat és ezzel lassíthatja az osteoarthritis előrehaladását.

Zheng tanulmánya a zsírban oldódó vitaminok szerepéről az osteoarthritis kezelésében azt találta, az E vitamin  serkenti a porc termelődését biztosító sejtek növekedését és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint fontos szerepet játszik a porc degeneráció megelőzésében.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vitaminok