Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

D Vitamin

D Vitamin
A D Vitamin esszenciális a kalcium és a foszfor szabályozásához a testben, fontos szerepet játszik a csontok, porcok és fogak szerkezetének fenntartásában, valamint az immunrendszer és az izomfunkció normális működésében.

A zsírban oldódó D  Vitamin esszenciális a kalcium és a foszfor szabályozásához a testben, fontos szerepet játszik a csontok, porcok és fogak szerkezetének fenntartásában valamint az immunrendszer és az izomfunkció normális működésében. Számos állapot kezelésére használják, többek között az osteomalácia (a csontok lágyulása) és az osteoporosis (gyenge csontok) esetében.

Mit mond a tudomány a Vitamin D és az ízületi egészség kapcsolatáról?

Bár a D Vitamint különböző élelmiszerekből, például tojásból és zsíros halból is be tudjuk szerezni és testünk képes termelni a napfény hatására, a lakosságnak mintegy fele szenved D Vitamin hiányban az év bizonyos időszakaiban, ami hatással lehet a csont- és ízületi egészségünkre.

Például  Laslett és munkatársai által végzett tanulmány kimutatta, a közepes fokú Vitamin D-hiány függetlenül előrejelezheti a térd- és csípőfájdalom előfordulását vagy súlyosbodását. Ezért a szerzők azt javasolják a D Vitamin kiegészítést, amely enyhítheti ezeknek az állapotoknak a romlását.

Ez a javaslat támogatni látszik Gao és kollégái eredményei, akik több olyan tanulmányt elemeztek, 1136 beteggel kapcsolódtak a D Vitamin kiegészítésének az ízületi kopásra gyakorolt hatására. Az eredmények azt mutatták, a Vitamin D hatékony lehet a fájdalom és a funkció javításában ezeknél a betegeknél.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Edzés Életmód Vitaminok