Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cink

Cink
A cink egy ásványi anyag, amelynek számos funkciója van a szervezetben, beleértve az ízületek és csontok egészségének fenntartását, sejtnövekedést és osztódást, energia előállítást, immunfunkciót, DNS- és fehérjeszintézist, kogníciót, termékenységet és szaporodást, normál tesztoszteronszintet, csontokat, hajat, körmöket és látást, valamint A-vitamin anyagcserét.

A cink egy ásványi anyag, amelynek számos funkciója van a szervezetben, beleértve az ízületek és csontok egészségének fenntartását, sejtnövekedést és osztódást, energia előállítást, immunfunkciót, DNS- és fehérjeszintézist, kogníciót, termékenységet és szaporodást, normál tesztoszteronszintet, csontokat, hajat, körmöket és látást, valamint A-vitamin anyagcserét. Emellett fontos szerepet játszik a növekedésben és a szövetek javításában, valamint véd a sejtek oxidatív stressztől. A cink körülbelül 300 enzim működéséhez szükséges, és kiegészítőit különféle állapotok, például a reumatoid artritisz és az osteoporosis kezelésére használják.

Mit mond a tudomány a cink és az ízületi egészség kapcsolatáról?

Kwon és munkatársai tanulmányukban azt mutatták be, egy probiotikum komplex, rosavin és cink kombinációja javítja a fájdalom szintjét, megakadályozva a porc károsodását az osteoarthritis patkány modelljében.

Seo és munkatársai másik tanulmányukban a cink hatásait vizsgálták a csontsejtek termelésére. Az eredmények szerint a cink növeli a csontképző sejtek sejtosztódását és kollagén szintézisét, ezáltal elősegíti a csontképződést.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Táplálékkiegészítők