Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

B12 Vitamin

B12 Vitamin
A normális idegrendszeri és immunrendszeri működéshez, az energiatermeléshez, a vörösvérsejt-képzéshez, a folsav anyagcseréjéhez, a DNS-szintézishez, a zsírsavak és aminosavak anyagcseréjéhez is szükséges vitamin.

A B12-vitamin egy vízoldékony vitamin, amely fontos szerepet játszik a csontok egészségében, és az osteoporosis kezelésében is alkalmazzák. Segít a rheumatoid arthritis kezelésében is. A normális idegrendszeri és immunrendszeri működéshez, az energiatermeléshez, a vörösvérsejt-képzéshez, a folsav anyagcseréjéhez, a DNS-szintézishez, a zsírsavak és aminosavak anyagcseréjéhez is szükséges. A B12-vitamin, a Folsav és a B6-vitamin együtt szükségesek a normál vér homocisztein-szintjének fenntartásához.

Mit mond a tudomány a B12-vitamin és az ízületi egészség kapcsolatáról?

Tucker és munkatársai kutatása azt mutatta, az alacsony B12-vitamin szint a csontsűrűség csökkenésével társul, ami növeli az osteoporosis és a törés kockázatát. Azoknak a férfiaknak és nőknek, akiknek alacsony a B12-vitamin szintjük, alacsonyabb volt az átlagos csontsűrűségük, mint azoknak, akiknek magasabb volt a B12-vitamin szintjük. Ezek a különbségek a férfiaknál a csípőnél, a nőknél pedig a gerincnél voltak jelentősek. A szerzők megjegyzik, hogy a B12-vitamin összefüggést mutatott a csontépítő sejtek aktivitásával a klinikai vizsgálatokban.

Swart és munkatársai tanulmányozták a kapcsolatot a B12-vitamin, a folsav és a csontok között. A B12-vitamin és a folsav hiánya magas homocisztein szérumszinttel társul, ami törési kockázati tényező. A szerzők szerint a B12-vitamin és a folsav hozzájárulhatnak a törések előfordulásának csökkenéséhez.

Buesing és munkatársai áttekintették a legfrissebb információkat a Vitamin B12 fájdalomcsillapító kezelésére gyakorolt hatásairól. Az szerzők szerint a tanulmányok számos előnyös hatást támasztanak alá, mint például az idegek regenerációja és a fájdalomjelzési útvonalak gátlása. Állatkísérletek mutatják, a Vitamin B12 szinergikus előnyei kombinálhatók más fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, beleértve a nem szteroid gyulladáscsökkentőket és opiátokat is. Klinikai vizsgálatok bizonyítják a Vitamin B12 hatékonyságát a hátfájás és az idegkárosodás okozta fájdalom kezelésében.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ízületvédelem Vitaminok