Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az Omega-3 zsírsavak leggazdagabb forrásai

Az Omega-3 zsírsavak leggazdagabb forrásai
Az amerikai Szív Szövetség adatai szerint, ha heti kétszer beiktatsz étrendedbe omega-3 zsírsavakban gazdag halat, jelentősen javíthatsz szív- és érrendszeri egészségeden, csökkentve a szívbetegség és a stroke kockázatát. Sokan elsősorban a tonhalra és a lazacra gondolnak, mint az omega-3 zsírsavak forrásaira, azonban legújabb kutatások szerint a legtáplálóbb tengeri ételek valójában a kisebb halakból és kétféle puhatestűekből, mint például a kagylók és a feketerákok származnak.

A kisebb halak és a kétféle puhatestűek étrendbe való beillesztése nem csak az omega-3 zsírsavak bevitelét növelheti, hanem olyan mikrotápanyagokét is, mint a cink, a vas és a B12-vitamin, melyekből sokaknál hiány mutatkozik. Ráadásul, mivel a kisebb halak fogyasztásakor gyakran az egész halat elfogyasztjuk - beleértve a bőrt és a csontokat is - ezek gazdagok kalciumban és D-vitaminban is.

A különböző szárazföldi és vízi élelmiszerek közül a kis halak a legjobb forrásai ezeknek a tápanyagoknak súly alapon. Tehát, bár kevésbé használtak, nagyon hatékonyak ezeknek a tápanyagoknak a szállításában.

Ajánlott "alacsonyabbra mennünk a tengeri láncban", a hering, a makréla, a szardínia, a szardella, a kagyló, az osztriga, a feketerák és a kagyló adja a legtöbb tápanyagot.

Az egészséges kis halak, például a szardínia, a hering és a makréla előnyeit a szakértők már régóta hangoztatják. További előnyük, hogy ezekben a halakban kevésbé valószínű a nagyobb halakban megtalálható magasabb higany szint.

"A kisebb halak fogyasztásával valószínűbb, hogy kevesebb higany terhelést szedsz fel, mint a nagyobb ragadozó halak esetében. A kétféle puhatestűek és a kis halak valóban a helyes irány."

Azonban ne felejtsük el, hogy sok kis hal és kétféle puhatestű konzervben is kapható, ami praktikus raktározást tesz lehetővé és olcsóbb, mint a friss hal. Természetesen, érdemes a vizben vagy olívaolajban tartósított halakat, mint a szardíniát választani, és elkerülni a sóban tartósított halakat, mint a szardellákat, melyek magas nátriumtartalmuk miatt növelhetik a vérnyomást.

"Szardíniával nem lehet hibázni," mondta egy néhány évvel ezelőtti interjúban egy regisztrált dietetikus. "Fantasztikus forrása az omega-3 zsírsavaknak, vadon fogják őket, és olcsók."

Az étrendünk kiegészítése értékes tápanyagokkal fontos lépés az egészségünk megőrzése érdekében. Amennyiben nem vagy halsevő, vagy egyszerűen csak kényelmesebb megoldást keresel, a GymBeam Omega 3 kapszula kiváló alternatíva vagy a GymBeam Bio Chia Mag. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek elősegítik a szív- és érrendszeri egészség megőrzését.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód