Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az alkar edzése

Az alkar edzése
Az alkar edzésekor fontos, hogy óvatosan és tudatosan végezzük a gyakorlatokat, hogy elkerüljük az ínhüvelygyulladást. Az alábbiakban egy olyan edzésprogramot találsz, amely kifejezetten az alkar izmainak erősítésére összpontosít, minimális sérülési kockázattal:
  1. Kézszorító használata: A kézszorítók segítenek fejleszteni az alkar izmait, miközben alacsony a sérülési kockázatuk. Tartsd a kézszorítót a kezedben, és szorítsd össze a markodat, majd engedd ki lassan. Csinálj 2-3 sorozatot, 15-20 ismétléssel.

  2. Pronáció és supináció: Fogj meg egy súlyzót a kezedben, csuklódnál tartva a súlyt. Fordítsd a kezedet úgy, hogy a tenyered felfelé nézzen (supináció), majd lassan fordítsd vissza, hogy a tenyered lefelé nézzen (pronáció). Csinálj 2-3 sorozatot, 10-12 ismétléssel mindkét kézzel.

  3. Csuklóhajlítások és csuklófeszítések: Ülj le egy székbe, és tedd a karodat a combodra úgy, hogy a csuklód kilógjon a térded szélén. Fogj meg egy kis súlyt, és lassan emeld fel és le a csuklódat. Csinálj 2-3 sorozatot, 10-12 ismétléssel mindkét kézzel.

  4. Kéztartás váltogatása: Fogj meg egy súlyzórudat mindkét kézzel, tenyérrel lefelé tartva. Ezután váltogasd a kéztartást: egyik kézzel fogd meg a rudat tenyérrel felfelé, majd cseréld le a másik kézzel. Csinálj 2-3 sorozatot, 10-12 ismétléssel.

  5. Nyújtás: Minden edzés végén nagyon fontos, hogy nyújtsd ki az alkar izmaidat. Tedd a karodat kinyújtva előre, majd húzd vissza a kezedet a másik kezed segítségével. Tartsd ezt a pozíciót 20-30 másodpercig, majd cserélj oldalt.

Fontos, hogy az edzés során a mozdulatokat lassan és kontrolláltan végezd, kerüld a hirtelen mozdulatokat és túlterhelést. Mindig melegíts be előtte, és ha fájdalmat érzel, azonnal hagyd abba a

gyakorlatot. Soha ne feledkezz meg a megfelelő pihenésről és regenerációról sem!

A VitalMind.hu-nál kiváló minőségű táplálékkiegészítőket találsz, amelyek segítenek a teljesítményed optimalizálásában és a gyorsabb regenerációban. A GymBeam táplálékkiegészítők között számos olyan termék található, mint például a True Whey fehérjepor, ami segít az izomépítésben és a regenerációban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Edzés