Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az allergiák erősödése: okok és megoldások

Az allergiák erősödése: okok és megoldások
Gyakran érzed, hogy a szezonális allergiáid minden évben rosszabbak? Valószínűleg nem képzeled. Becslések szerint a világ népességének 30-40%-a küzd valamilyen formájú allergiával. Egy orvosi antropológus szerint az allergiás reakciók - beleértve a szénanáthától az ekcémáig és az asztmáig - számukban és súlyosságukban is növekednek szerte a világon.

Ez a szakértő egy új könyvében az allergiák növekedésének elméleteit vizsgálja. Az elméletek között szerepel a túlzott higiénia és még a túl gyakori zuhanyzás is, amelyek hozzájárulhatnak az érzékenységek kialakulásához.

"Meglepő lehet, de növekvő allergiás reakciókat is magyarázhat az étrendünkben bekövetkezett változások, például a feldolgozott élelmiszerek és rostszegény diéta térnyerése, amely befolyásolja a bélflóránkat." - nyilatkozta a szakértő. Azt is felveti, hogy az allergiák és a növekvő környezeti toxinokkal való érintkezés közötti összefüggés, amely csökkentheti a bőrünk képességét a potenciális allergének elleni védekezésre.

A szakértő személyes érdeklődése az allergiák iránt egy tragikus eseményre vezethető vissza. Az 1990-es években egy hozzátartozója egy méhcsípést követő súlyos allergiás reakcióban halt meg. Ez az eset rávilágított, milyen extrém lehet a test reakciója egy allergénre.

Az allergiák minőségi életünk romlását is okozhatják, legyenek azok enyhék vagy súlyosak. Sok pénzt költhetünk kezelésekre, mint például légtisztítók vagy antihisztaminok, allergiamentes élelmiszerek, vagy egyszerűen csak rosszul érezhetjük magunkat.

A kutatások szerint a bélflóra egyensúlyának megváltozása hatással lehet az immunrendszer működésére is. Ezen kívül a bőrünk a védővonal az allergiák ellen, és a túl gyakori fürdés ronthat ezen védekezésen. A szakértő kiemelte, hogy az állatoknak is megvannak a maguk allergiái, de azok száma és súlyossága messze elmarad a modern emberétől.

Az allergiák megelőzése és kezelése érdekében az első lépés a potenciális allergének felismerése és elkerülése. Ezen túlmenően, a szakértő javasolja a higiéniai szokásaink átgondolását, például a zuhanyzási szokásaink csökkentését, és a diétánkban a feldolgozott élelmiszerek csökkentését, valamint a rostok növelését.

A VitalMind szerint a megfelelő táplálékkiegészítők használata is hozzájárulhat az allergiás tünetek enyhítéséhez és az immunrendszer erősítéséhez. Az egyik ajánlott márka a GymBeam, amely számos olyan terméket kínál, amelyek segíthetnek csökkenteni az allergiás tüneteket, például a probiotikumokat és prebiotikumokat, melyek segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, és így erősítik az immunrendszert.

Egy másik ajánlott márka a GAL, amely minőségi vitaminokat és ásványi anyagokat kínál, melyek szintén hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. A C-vitamin, D-vitamin és cink különösen hatékonyan segíthetnek az allergiás tünetek csökkentésében és az általános egészség fenntartásában.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód