Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tudós állítja, hogy visszafordította a saját öregedését

A tudós állítja, hogy visszafordította a saját öregedését

A Harvard egyik molekuláris biológusa, David Sinclair azt állítja, hogy saját öregedését sikerült visszafordítania, négy egyszerű lépés követésével.

Egy új jelentés szerint Sinclair az Insidernek elmondta, hogy biológiai életkorát vizsgálva a DNS-e csupán 43 évesnek mutat, noha valójában 53 éves. Így azt állítja, hogy képes volt visszafordítani öregedését, ami lehetővé tette számára, hogy teste lassabban öregedjen.

Sinclair szerint az öregedés visszafordításának titka nem igényel komoly műtéteket. Ehelyett azt állítja, hogy a táplálékkiegészítők, a stressz csökkentése és akár az időszakos böjtölés is segítette őt abban, hogy csökkentse biológiai életkorát és meghosszabbítsa élettartamát.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár ezek a lépések hasznosnak bizonyultak és több tanulmány is alátámasztja az egészségre gyakorolt jótékony hatásukat, az emberi élet hosszabbítására gyakorolt hatásuk még nincs alaposan vizsgálva és kutatás alatt áll. Tehát ezeket a lépéseket nem szabad orvosi tanácsként kezelni, mivel a mögöttük álló tudomány még vegyes.

Sinclair elmondása szerint az öregedés visszafordításához vezető lépések egyszerűek. Elsőként, hetente legalább háromszor aerobik gyakorlatokat végez. Köztudott, hogy a testmozgás jótékony hatással van az egészségre és elősegíti az egészséges izomnövekedést.

A következő, az öregedés visszafordításában segítő lépés, amit Sinclair esküszik, az a zöld teát tartalmazó matcha tea napi egyszer-kétszeri fogyasztása. A zöld tea egészségre gyakorolt előnyeit számos tanulmány tárgyalta, és Sinclair szerint a napi étrendbe való beillesztése jó módszer az idő múlásának lassítására.

Ezenkívül néhány olyan táplálékkiegészítőt is szed, amely resveratrolt tartalmaz, egy olyan vegyületet, amelyről úgy vélik, hogy segít lassítani az emberi szervezet szerveinek öregedését. Továbbá, Sinclair azt is állítja, hogy az időszakos böjtölés hatalmas segítséget nyújtott a biológiai életkora csökkentésében céljainak elérésében.

Végül az utolsó, az öregedés visszafordításában segítő lépés, amit Sinclair követ, az ostobák és kellemetlen emberek kerülése amennyire csak lehetséges. Ezáltal csökken a stressz, amiről Sinclair azt állítja, hogy ez is hozzájárul a biológiai életkor csökkentéséhez.

Bár mindegyik lépés bizonyos mértékben jótékony hatással lehet az egészségre, az öregedés lassításában betöltött szerepükkel kapcsolatos kutatások még vegyes eredményeket mutatnak, és egyik lépés sem tekinthető az öregedésre adott általános gyógymódnak. Fontos hangsúlyozni, hogy az öregedéssel kapcsolatos kutatások folyamatosak, és az eredmények idővel változhatnak.

A Vitalmind oldalán mindig az újabb és legfrissebb egészségügyi és fitnesz hírek olvashatóak, valamint a legjobb minőségű GymBeam fehérje, kreatin, kollagén, GAL multivitamin, és egyéb hasznos táplálékkiegészítő termékek is elérhetőek akciós árakon.

Az egyéni életmódhoz és genetikához igazodó öregedésgátló stratégiák kidolgozása és az ilyen módszerek alkalmazásának hosszú távú hatásainak megértése továbbra is fontos célkitűzések a tudományos kutatásban. Az öregedés visszafordításának lehetősége új utakat nyit az életminőség javítása és a krónikus betegségek megelőzése terén.

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód